Jótékonysági Hangversenysorozat

A közoktatási intézmények felújítására és korszerűsítésére a közelmúltban több alkalommal kiírt Európai Uniós pályázatokon elnyerni remélt támogatásban látunk lehetőséget a megfelelő zeneiskola-épület és közművelődési központ felépítésére. A legutóbbi pályázaton elnyerhető maximális 500 millió forintos támogatás azonos mértékű (500 millió Ft) fenntartói forrást vár el. Ennek előteremtését szándékozunk megsegíteni egy Jótékonysági Hangversenysorozat megrendezésével, oly módon, hogy az abból származó bevétellel hozzájáruljunk meglehetősen forráshiányos fenntartónk, a XVIII. kerületi Önkormányzat terheihez, azaz részt vállaljunk az önrész előteremtéséből. A Bókay-kert Kht. igazgatója, Papp József vállalta, hogy a Jótékonysági Hangversenysorozat összes helyszínét ingyenesen biztosítja a hangversenyek számára (Lőrinci Sportcsarnok, Pestszentimrei Sportkastély, a Bókay-kert Szabadtéri Színpada).

A hangversenysorozat előadóinak igyekeztünk olyan együtteseket és szólistákat megnyerni, akik különböző zenei műfajok nemzetközi hírű reprezentánsai. Ezzel a sokszínűséggel a lehető legszélesebb közönségnek szeretnénk igényes zenei élményt nyújtani, ezáltal is minél szélesebb támogatói kört megnyerni.

A hangversenysorozat szervezése mellett folyamatosan keressük a lehetséges támogatókat, adományozókat, továbbá közadakozásra próbáljuk megnyerni a kerület lakosságát is; olyan magánszemélyeket és vállalkozásokat, civil szervezeteket, akiknek lehetősége van támogatni kezdeményezésünket.

 

Az adományok és a Jótékonysági hangversenysorozatunk teljes bevételének gyűjtésére mind az ETÜD Zenei Alapítvány, mind Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata létrehozott egy elkülönített bankszámlát.

Sánta Ferenc (a Kuratórium elnöke)

2008.