Az ETÜD Zenei Alapítvány 1991-ben alakult meg Pestszentlőrinc-Pestszentimre zenekultúrájának ápolása érdekében.

Az Alapítvány céljai között szerepel többek között Pestszentlőrinc-Pestszentimre zenekultúrájának ápolása és magasabb színvonalra emelése, oktatás, hangversenyek és különböző rendezvények szervezése, illetve azokon a zenei szolgáltatás biztosítása.
Az Alapítvány bevételeit elsősorban jó minőségű, több évtizedig használható hangszerek vásárlására fordítja, ezzel a tartós befektetéssel biztosítva hosszútávú támogatást a kerületben zenét tanulók, és a kerület zenei élete számára. 

Az alapítói céloknak megfelelően az Alapítvány fenntartója a 2012-ben alakult ETÜD Fúvószenekarnak, és a 2017-ben alapított ETÜD Művészeti Iskolának.


Az Alapítvány 2008-tól – adománygyűjtéssel párhuzamosan – egy Jótékonysági Hangversenysorozatot szervezett egy korszerű kerületi művelődési központ felépítése érdekében, mely egyben egy új zeneiskolai épületet is magában foglalna. Az erre a célra 2011-ig összegyűlt több mint 15 millió forintot egy elkülönített számlán befektetve is igyekszik gyarapítani az elképzelés megvalósításáig.

Amennyiben céljainkkal egyetértenek, tisztelettel és köszönettel vesszük, ha személyi jövedelemadójuk 1%-át alapítványunknak juttatják, illetve adományaikkal segítik az alapító okiratban megjelölt célok megvalósulását.

Érdeklődésüket és támogatásukat ezúton is köszöni az alapítvány Kuratóriuma nevében: 

                                                                                                                                                     Sánta Ferenc,

                                                                                                                                                a Kuratórium elnöke